huwelijk tips

Tips voor originele huwelijksfoto's: 

Tijd: 

Voorzie voldoende tijd om de foto's te maken. 1,5 a 2 u is prima om de foto's te maken.
Minder dan 1u zal resulteren in de standaard foto's waarbij je nog eens rekening moet houden dat jullie de eerste 15 min nodig hebben om een beetje te wennen aan de lens. Hou daarbij ook de reistijd van en naar de locatie in gedachten. 

Locatie voor de trouwfoto's:

Maak je liever uw huwelijksfoto's in de natuur ? Heb je liever foto's in de stad ? Op zoek naar oude gebouwen ?

Probeer in uw zoektoch achter een mooie locatie er op te letten dat je een rustige achtergrond hebt voor de foto. Een rustige achtergrond zorgt ervoor dat jullie als koppel mooi uit de foto komen. Probeer geparkeerde auto's, verkeersborden, vuilnisbakken enz... te vermijden bij uw zoektocht naar de perfecte locatie. 


Golden hour: 

Het gouden uur is bij alle fotografen bekend en is het moment bij uitstek om foto's te maken. Een uur voor zonsondergang start het gouden uur en in dat uur is het licht het mooist om foto's te maken. Probeer 15 min te voorzien om in dat zacht licht enkele foto's te maken in de tuin van de feestzaal. 


Doek/stof/dekentje: 

Neem een stuk stof mee om onder uw kleed te leggen, zo spaar je een beetje uw kleed en zal het niet zo snel vuil worden. Let er wel op dat het stuk stof dezelfde kleur is van uw kleed, als er een stukje stof van onder uw kleed komt zal het het niet zo snel zien. 


Trouwringen:

1) Zorg ervoor dat de trouwringen bij de bruid zijn. Dan kan ik terwijl de bruid haar opmaakt de trouwringen fotograferen. Soms gebeurd het dat de ceremoniemeester de trouwringen mee neemt de dag voordien.

2) Als we eerst de mooie trouwfoto's maken voor je de ringen hebt uitgewisseld tijdens het huwelijk in de kerk/ceremonie of stadhuis dan neem je best de trouwringen als mee voor de foto's. Anders heb je trouwfoto's zonder de ringen.  


Binnenlocatie voor de huwelijkfoto's: 

Meestal is het vinden van een mooie fotolocatie niet altijd gemakkelijk, vooral niet voor de binnenlocatie Daarom kan je hier verder op deze pagina verschillende locaties vinden. Dit zijn maar enkele voorbeelden van de zovele mooie locaties. 

Geen idee waar je een mooie binnenlocatie kan vinden voor de trouwfoto's ? Hier zijn enkele tips... 

Ronse, Oost Vlaanderen : Crypte

Deze prachtige binnenlocatie is gelegen onder de St Hermes kerk. Aanvragen om gratis binnen te mogen via stad of toerischtische dienst van Ronse. Ook zijn er vlak aan de kerk ( buiten ) verschillende mogelijkheden om mooie huwelijksfoto's te maken. Voorzie minstens 1u op deze locatie. 

crypte ronse
crypte ronse

Eeklo, Oost Vlaanderen : Huysmanshoeve

Mooie binnen en buitenlocatie met gratis toegang ( wel toestemming vragen ). Heel veel mooie hoekjes, tuintjes, stallingen, oude muren, enz... voorzie minstens 1u op deze locatie.

wedding
wedding indoor location
trouwfoto eeklo

Ronse, Oost Vlaanderen : Villa Portois 

Heel mooie binnenlocatie ( prive eigenaar ) met een heel mooie houten trap. Aan de trap is ook een groot raam met brandglas. Deze locatie is privaat eigendom en je dient toegang te vragen aan de eigenaar. Zeker de moeite waard ! Voorzie voor de foto's op de trap een half uur. 

Ronse, Oost Vlaanderen : Cultuurfabriek

Te huur als feestzaal, maar ook als TOP binnenlocatie voor wie graag oude industrie ziet ( prive eigenaar ). De cultuurfabrtiek was een oude textielfabriek zoals veel fabrieken in Ronse. Door de vele leuke hoekjes en de vele fotomogelijkheden is de cultuurfabriek een van mijn favoriete locaties om huwelijksfoto's te maken. Je hebt er heel grote witte zalen, kleinere hoekjes, kastjes, ouder deuren met gebroken glas. Er is een ruime parking ( Handig om te gebruiken voor bv de familiefoto's ). De locatie is Privaat en niet gratis, maar zeker de moeite. Zeker op voorhand reserveren. Op deze locatie kan je gemaakelijk 2u foto's maken. 


trouwen in de cultuurfabriek
huwelijk cultuurfabriek ronse
trouwfoto cultuurfabriek

Hingene, Antwerpen  : De Notelaer

Heel mooie binnenlocatie ( Kasteel ) 
Wat deze locatie uniek maakt is de grote zaal. Daar kan je vanaf de koepêl in het dak een heel mooi beeld maken naar beneden toe. Ook is de tuin en de weg naar de locatie heel geschikt om heel veel trouwfoto's te maken. Er is voldoende parking. Op deze locatie kan je gemakkelijk 2 u foto's maken. 

trouwfoto
huwelijksfoto binnenlocatie antwerpen
trouwfoto binnenlocatie

Gent, Oost Vlaanderen : St pieters parking 

Ondergrondse parking in het centrum van gent. Het leuke aan deze parking is dat de -3 verdieping meestal afgesloten is voor voertuigen, maar je kan deze wel bereiken met de lift. Dus kan je foto's maken zonder één voertuig op de foto, wat heel handig is. 

trouwfoto ondergrondse parking gent